Waarom moment design zo mooi is | Heleen Klop Fotografen Utrecht

ARTIKEL | WAAROM MOMENT DESIGN ZO MOOI IS

ARTIKEL | WAAROM MOMENT DESIGN ZO MOOI IS

Moment Design: wat is dat nu precies? En waarom werkt het zo goed? Moment Design is een fotografietechniek. Geen techniek gericht op het instellen van de camera en de juiste compositie. Nee, Moment Design is gericht op de mensen die voor de camera staan. Op jullie dus!

Moment Design is perfect… voor wie niet graag op de foto gaat

Ik ken heel veel mensen voor wie op de foto gaan nu niet direct ‘leuk’ is. Ze willen graag een fijne shoot met hun partner of geliefde, maar vinden het spannend om op de foto te gaan. Ze staan nooit leuk op de foto, althans dat vinden ze zelf. Herken je dit? Velen met jou, hihi!

Hoe werkt Moment Design?

Steeds meer koppels kiezen ervoor om voorafgaand aan hun grote dag een LoveShoot te doen. Een fijne voorbereiding waar we veel plezier maken en elkaar alvast leren kennen. Een Moment Design-reportage begint zelfs al voordat er uberhaupt één camera aan te pas komt. Jullie krijgen van ons een paar weken van te voren een vragenlijst, met leuke vragen over jullie eerste ontmoeting, wat je zo leuk vindt aan elkaar en waar je samen om moet lachen. Je vult de vragen apart van elkaar in en deelt ze tijdens de shoot met elkaar. Superleuk en verrassend om te doen! Voor mij is het een handige manier om jullie alvast wat beter te leren kennen. Tijdens de shoot levert het vragen stellen geen vervelende stiltes op, want de antwoorden, die heb je paraat 🙂

Moment Design tijdens de shoot

Tijdens jullie reportage stel ik vragen en laat ik jullie elkaar het antwoord vertellen. Zo mooi om te zien hoe een koppel helemaal opleeft en soms zelfs opnieuw verliefd wordt op zo’n moment. Vaak komen ze in een soort bubbel. “O ja, weet je dat nog, dat had je toen aan en het sneeuwde buiten…” Ik kan dan rustig wat meer afstand als fotograaf nemen om een nieuwe compositie te kiezen. De koppels gaan helemaal in elkaar op, echt even quality time voor hen. Je merkt vanzelf wanneer ze uitgesproken zijn en toe zijn aan een nieuwe vraag.

Lachen mag 🙂

Als fotograaf weet je nooit precies hoe een shoot verloopt als je op locatie werkt. Werkt het weer mee, vinden we een mooie plek, hoe valt het licht. Een ding staat altijd vast: iedere shoot die we samen doen is ontspannen. Er is veel ruimte om samen plezier te maken en te lachen. Wedden dat je ook in de lach schiet? “Als hij een vervoersmiddel zou zijn, wat zou hij zijn?” Of… “Wie van jullie twee… houdt het meest van uitslapen?”

Dit is een geweldige voorbereiding op je trouwdag

En dan.. op je trouwdag ben je qua fotografie al helemaal op je gemak. De dag zelf is ten slotte al spannend genoeg 🙂 Je bruidsreportage wordt echt bijzonder omdat we elkaar al beter kennen en echt plezier hebben. Door het creëren van speciale momenten vergeet je de camera, en wordt gefotografeerd worden echt heel leuk en het resultaat.. dat is waanzinnig! Echt persoonlijk en uniek, dit is dé manier om geweldig op de foto te komen.

Kijk en oordeel zelf

Natuurlijk hebben we een paar mooie shoots voor je klaargezet, kijk en oordeel zelf! En wil je nu ook een LoveShoot om jullie liefde te vieren? Leuk! Via de button hieronder kun je direct een afspraak maken.

Ja, ik wil!

PS Leuk om als laatste te vertellen is dat ik al jaren een Certified Moment Design Teacher ben. Dat betekent dat ik regelmatig andere fotografen train en hen de technieken van Moment Design leer toepassen. Want dit is zo super om te doen! Daardoor wordt iedere Shoot een bijzondere belevenis. Dat gun je iedereen toch!

Loveshoot Bussumerheide

Moment Design Loveshoot Utrecht

Love Shoot Moment Design in Utrecht

Moment Design Love Shoot Utrecht

Love Shoot Moment Design