FAQ - Bruidsfotograaf Utrecht

FAQ

Veelgestelde vragen

Faq

 • Wie zijn wij?
  Wij zijn Heleen en Wim, fotografen en mama en papa van Daniel en Thijs*. Na de Kunstacademie heb ik (Heleen) jaren gewerkt als Projectmanager. Ik fotografeer al vanaf mijn 9e en ben in 2009 mijn eigen fotografie-bedrijf gestart, waar ik nog steeds dagelijks enorm van geniet! Wim werkte jaren als Projectmanager bij een verzekeringsbedrijf en is sinds enkele jaren werkzaam bij HELEEN KLOP fotografen. Eerst werkte Wim voornamelijk achter de schermen maar sinds enkele jaren is Wim de vaste 2e fotograaf van het bedrijf. We zijn gespecialiseerd in reportages en zijn gecertificeerd Moment Design fotograaf en docent.
 • Wat doen we?
  We zijn fulltime bruids- en reportagefotograaf. We hebben geen studio en werken alleen op locatie omdat we dat het allerleukste vinden. We werken (voornamelijk) met natuurlijk licht, maar flitsen ook als het nodig is en we gebruiken (professioneel) Canon-apperatuur. We werken met Canon 5D mark IV en mark III. En de 24-70, 35, 50 en de 70-200 zijn onze favoriete lenzen. We zijn dol op reportages maken buiten in de natuur en we gebruiken daarbij de omgeving voor de mooie composities. Door Moment Design lijkt het niet op een foto-sessie zoals je dat misschien kent. Je hoeft bij ons niet te poseren. We gaan plezier maken en dat zul je terug zien op de foto's.
 • Hoe werken we?
  Na uitgebreid contact via e-mail en/of aan de telefoon - bij bruiloften een kennismakingsgesprek - sturen we je een overeenkomst en algemene voorwaarden toe en de factuur voor de aanbetaling. Na de betaling staat de afspraak geboekt en is jullie dag gereserveerd. Als we elkaar ontmoeten op de afgesproken tijd en plek voor een shoot gaan we een uur lang mooie foto's maken. Speels, ongedwongen en spelenderwijs. Na de bruidsreportage zullen we je uitnodigingen voor de Première bij ons op kantoor. Op een groot scherm zie je de diavoorstelling met jullie mooiste foto's. Voorbeelden van albums en wanddecoraties zijn te zien op ons kantoor. Albums worden door ons ontworpen en besteld in het buitenland. Digitale bestanden worden op een USB gezet en deze ontvang in hoge en lage resolutie.
 • Moment Design? Beloved?
  Als gecertificeerd Moment Design (voorheen Beloved) fotograaf - en Moment Design Teacher voor andere fotografen - zullen we er alles aan doen jullie een gezellige tijd te bezorgen. Moment Design geven ons de mogelijk mensen natuurlijk, mooi en ongeposeerd op de foto te krijgen. Het gaat om echte en eerlijke emoties en dat leggen we vast. Met kinderen doen we meer spelletjes, bij volwassenen zullen we meer vragen stellen en een reactie willen uitlokken. 😉 Kijk voor meer informatie ook eens op onze andere website:  https://www.heleenklop.nl/beloved
 • Waar fotograferen we?
  We fotograferen overal en nergens! Nieuwe, onbekende locaties in Nederland vinden we super. Als we verder dan 25 km moeten rijden rekenen we reiskosten, maar geen reistijd. Die kosten zijn voor ons. Met hetzelfde gemak stappen we ook in een vliegtuig ergens naartoe. We zijn dol op reizen en werken ook graag in het buitenland. Kijk ook eens op: https://www.heleenklop.nl/destination-photographer/
 • Waarom fotograferen we?
  Na de Kunstacademie werkte ik (Heleen) jarenlang als Projectmanager en was zelf niet echt meer creatief bezig. Ik miste dat heel erg. Door de ziekte van mijn jongste zoon heb ik toen een aantal beslissingen genomen. Een daarvan was om alleen nog maar werk te doen waar ik gelukkig van word. Met mijn foto's kan ik een verhaal vertellen en een verschil maken voor mensen. Dat vind ik zo bijzonder. Een eigen bedrijf te starten in crisistijd is best spannend maar ik krijg er dagelijks zoveel voor terug. Hier krijg ik energie van. Ik wil niet anders meer! Wim volgde een paar jaar later. Ook hij wilde een verschil maken en zijn hart volgen. We vullen elkaar enorm goed aan en versterken elkaar en daar worden ook onze klanten gelukkig van.
 • Wanneer werken we?
  We werken door de week en ook in het weekend, al is dat niet onbeperkt omdat we graag met ons gezin op stap gaan in het weekend. Als de agenda het toelaat zijn we op korte termijn te boeken. We doen dit altijd in overleg. Als het mogelijk is plannen we direct een reserve afspraak voor de love shoot of gezinsreportage. Omdat we altijd op locatie werken kan het ook heel slecht weer zijn. Als de omstandigheden slecht zijn kunnen we zo eenvoudig uitwijken naar de reservedatum. Mocht een love shoot door bijvoorbeeld ziekte niet door kunnen gaan is een keer verplaatsen geheel kosteloos.
 • Wat zijn de kosten?
  Voor alle prijzen verwijzen we je graag naar onze tarievenpagina: https://bruidsfotograaf-utrecht.com/tarieven. Wil je een offerte op maat, geen probleem. Vraag een offerte hier aan!
 • Blog en laatste nieuws?
  Wil je graag op de hoogte gehouden van ons werk? Geef je emailadres dan op. We sturen je speciale aanbiedingen, alleen voor nieuwsbrief-lezers. Maar we houden niet van spam. Wil je geen bericht meer dan kun je eenvoudig uitschrijven. Wil je dagelijks op de hoogte blijven volg ons dan via Social Media (Facebook of Twitter) of kijk regelmatig op mijn blog of Instagram.
 • Fotograferen jullie voor zakelijke klanten of voor particulieren?
  We maken fotoreportages voor particulieren maar we maken ook zakelijke portretten en reportages. De tarieven voor particulieren staan op onze andere website. Voor zakelijke reportages maken we altijd een offerte op maat. Vraag naar de mogelijkheden.
 • Wat we nog meer doen?
  Naast het maken van reportages geven we ook workshops en trainingen. Kijk eens op onze workshop-pagina of op de verschillende Social Media. We kunnen ook een afspraak maken voor een gesprek en de mogelijkheden bespreken. Tot binnenkort? Leuk!