Loveshoot IJsland | Linda en Julia | Bruidsfotograaf Heleen Klop

LOVESHOOT | IJSLAND | JULIA & LINDA

LOVESHOOT | IJSLAND | JULIA & LINDA

Wat een geweldige LoveShoot in IJsland was dit. Dit is het verhaal van de Zweedse Linda en haar grote liefde Julia die eerst Michael heette. Hun verhaal is al net zo bijzonder als de IJslandse vergezichten die ik zie als ik hen voor de lens heb. En met de wens om te trouwen wordt hun verhaal alleen maar mooier.

HELLO SUNSHINE

Linda vertelt over de begintijd: “We waren collega’s en ik vond hem aardig, sympathiek. We begonnen op het werk te chatten via de interne chat. Iedere ochtend kreeg ik een berichtje: ‘Hello sunshine’, en mijn collega’s vonden dat reuzeleuk. Ik vond zijn lange haar en zachte vrouwelijke trekken prachtig. Na voorzichtig aftasten kwam er een first date, die we niet zo noemden, gewoon een dagje samen op pad. We gingen winkelen en er was een klik. Niet zomaar een klik, maar een KLIK met hoofdletters. Zoveel herkenning, zoveel gemeen.”

JIJ BENT GEWELDIG

“Dit gebeurt mij niet dacht ik”, blikt Linda terug. Ik kon alleen maar denken ‘Jij bent geweldig!’ Natuurlijk wilde ik hem die eerste date al dolgraag kussen, maar dat deed ik niet. We waren collega’s! We kenden elkaar nog maar kort, maar het voelde alsof ik hem al mijn hele leven kende. Na een zwem-date kwam het hoge woord eruit. Ik gaf hardop toe dat ik ‘m leuk vond. En gelukkig was dat wederzijds.”

DE VOLGENDE STAP

Na die eerste dates volgden nog vele andere dates. Ze werden closer en closer. Op een dag gaf hij aan dat hij graag vrouwenkleding droeg. Ik zei: “Ga je gang, dit is mijn garderobe.” Maar er bleek meer. “Ik ben een gevoelsmens en voelde dat er meer speelde. Toch kon ik het niet uiten. En na vele gesprekken en een onrustige tijd, er gebeurde ook wel heel erg veel, zei ik tegen Michael:  “Vertel, wat is er?” Hij zei: “Ik ben zo in de war, ik moet met iemand praten over deze gevoelens.”

HET WAS NIET GEMAKKELIJK

Er kwam een intensief begeleidingstraject. Er volgden gesprekken met artsen. En na twee jaar kwam het hoge woord eruit: “Ik wil niet oud worden en in een oude man veranderen. Ik wil oud worden als vrouw.” En ik zei: “Oef, dank dat je dit vertelt. Wat is de volgende stap?” Linda: “Het is niet makkelijk geweest, ook voor mij niet. Ik was super cool met alles maar onbewust is er toch die norm, waar anderen naar kijken, reageren en oordelen.  Ik had onbewust zoveel vragen: Wilde ik met een vrouw leven? Wat zouden anderen er van vinden? Het is zo eng om buiten de groep te vallen. Ik besloot dat ik er helemaal voor zou gaan, ongeacht wat anderen zouden denken. We zijn nu 5 jaar samen en het gaat super. Terugkijkend was het moeilijkste niet de periode dat Michael Julia wilde zijn én ook werd. Nee, het moeilijkste was dat Linda en Julia, Linda en Julia werden. Je moet een team worden.”

WE WILLEN ‘JA’ ZEGGEN

“Je moet samen tot een soort van eenheid komen. Of aanvaarden dat je geen eenheid meer bent. Dat vind ik geloof ik het moeilijkste. Snap je? Met elkaar praten, elkaar begrijpen en respecteren en niet bang zijn.” Maar het is hen gelukt en ze willen op een dag ‘ja’ zeggen elkaar. “Het enige wat ik nu nog wil is haar mijn vrouw noemen. Het is een mooi statement. Om te zeggen: We zitten in hetzelfde schuitje. We zijn partners in crime en partners in deze overgang. Ik wil zeggen: Dit is mijn beste vriend en ik wil bij haar zijn, wat er ook gebeurt. Ik zal er zijn.”

DIT IS ONS STATEMENT

“We hebben er het samen vaak over, dat er moeilijke tijden zullen zijn. Maar ik vertrouw erop dat we ook dan een team zijn. En dat we naast elkaar staan en met alle shit zullen dealen. Daarom wil ik trouwen, een statement maken.

DE LIEFDE WIL IK DELEN

En als we trouwen doen we dat met de mensen om ons heen. Letterlijk en figuurlijk. We willen geen ceremonie waarbij wij met de rug naar de gasten toe staan. We willen onze vrienden aankijken. Een moment waarvan iedereen kan genieten. Daarom wil ik op dat moment geen fotocamera’s of mobieltjes zien. Ik wil alleen maar mensen zien. Ik wil alleen maar liefde delen. Het klinkt zo afgezaagd, maar zo voel ik dat echt.”

Ik vind het helemaal niet afgezaagd, lieve Linda en Julia. Jullie verhaal raakt mij, dankjewel voor het delen. Veel geluk samen!

WIL JIJ OOK ZO’N MOOIE LOVESHOOT?

Vier jullie liefde met een LoveShoot, ergens in Nederland of misschien heb je ook plannen om met je lief op reis te gaan! Tarieven voor onze LoveShoots vind je hier. Stuur ons een berichtje en je hoort dan snel van mij. 

Dit wil ik ook!

 

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

 

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

 

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

 

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination

Iceland Love Shoot Destination