BRUILOFT | KASTEEL HINDERSTEYN | LANGBROEK

BRUILOFT | KASTEEL HINDERSTEYN | LANGBROEK

BRUILOFT | KASTEEL HINDERSTEYN | LANGBROEK

 TROUWEN BIJ KASTEEL HINDERSTEYN

Ze trouwen in het prachtige kasteel ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek, op steenworp afstand van Utrecht. Een unieke locatie waar niet heel veel getrouwd wordt aangezien dit kasteel nog gewoon bewoond wordt en op dit soort dagen veelal draait op vrijwilligers. 

De bruidegom kleedt zich om bij vrienden en de bruid is samen met haar beste vriendinnen bij hen thuis om de laatste hand aan haar make-up te leggen. Dat geeft ons even de tijd om details te fotograferen en de prachtige jurk op de foto te zetten tussen de blauwe druiven. Een risico want je wilt geen vlekken. Later deze dag zullen er nog veel meer druiven zijn. 😉

TRIUMPH STAG

Hun eerste blik… zo bijzonder en mooi. Wat speciaal om daar bij te mogen zijn. Wim richt zijn camera op de reactie van haar, Heleen staat verdekt opgesteld en focust zich op hem. Zo fijn om met twee fotografen te zijn. Met de rode Triumph Stag van de vader van de bruid rijden ze naar hun kasteel voor een dag in Langbroek.

Het dak van de Stag kan nu helaas niet naar beneden door het weer, het is net iets te fris en te regenachtig, maar later op de dag zal het dak er zeker af gaan. Bij het kasteel aangekomen besluiten we toch de bruidsreportage in de mooie tuin te maken. Er zijn nog wel wat druppels en Marion, vrijwilliger van Hindersteyn, assisteert met de paraplu en dan wordt het toch nog droog! Wat een prachtige tuin met monumentale buxusbollen, een vijver, de slangenmuur met doorkijkjes over de landerijen en ook een prachtige in bloei staande bloementuin.

TROUWZAAL IN 14e EEUWSE WOONTOREN

Dan is het het zo ver. De rode Stag komt voorrijden, met het dak alsnog naar beneden. Alle vrienden en familie staan klaar voor het kasteel en ontvangen het bruidspaar. We verhuizen allemaal naar binnen en de ceremonie kan beginnen. Aan de arm van haar vader komt ze de prachtige trouwzaal van de 14e eeuwse woontoren binnen. Daar vertelt de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand een mooi persoonlijk verhaal over de twee. Alle getuigen vertellen kort waarom ze vereerd zijn dat ze getuigen mogen zijn. En dan, na het JA-woord, het uitwisselen van de ringen en de handtekening zijn ze officieel getrouwd!

Na de ceremonie is er een toost met taart binnen en daarna loopt iedereen naar buiten naar de tuin voor de groepsfoto’s. Wat een geweldige achtergrond voor de foto’s. We kiezen ons standpunt op de eerste verdieping voor een mooi overzicht, iedereen is goed te zien. Vervolgens lopen we voor de informele borrel met hapjes naar de Oranjerie.

SFEERVOLLE KAS MET DRUIVEN

Dan verplaatsen we ons naar de sfeervolle kas waar er een lange, prachtig gedekte tafel staat. Links en rechts hangen de volgroeide blauwe druiven, wat extra sfeer geeft aan de ruimte. Tussen de verschillende gangen wordt er gespeecht door de vader van de bruid. Voor de avondgasten is er een bus geregeld van Utrecht naar de feestlocatie op Hindersteyn maar die heeft helaas autopech.

Door een snelle actie van de ceremoniemeesters kunnen toch alle gasten naar het feest komen. Zij verzamelen zich bij Oranjerie voor het enorme feest met de DJ. Het bruidspaar maakt een Grand Entree voor de grote groep familie, vrienden, studiegenoten, sportvrienden en collega’s uit binnen- en buitenland. Het feest kan los!

GIN TONIC BAR

Naast de sfeervolle dansvloer is er buiten ook een tent met Gin Tonic Bar. De bartender mag flink aan de bak. De rondwandelende Oesterkoning wist iedereen, ook Wim, over te halen een oester te proeven. De rest van avond is het droog en het feest duurt nog tot in de kleine uurtjes. Lief bruidspaar, wat was het een heerlijke, relaxte dag met jullie en jullie gasten. Geniet van elkaar en het leven samen. X 

 

Manchetknoop bruidegom

 

Trouwringen Oroblu

Bruidsjurk tussen druivenranken in Utrecht

Detail rug bruidsjurk

Detail rug bruidsjurk

Witte Trouwschoenen

Kasteel Hindersteyn

Boog Kasteel Hindersteyn

Trouwen Op Kasteel Hindersteyn

Bruidspaar Op Kasteel Hindersteyn

Bloementuin Kasteel Hindersteyn

Bloementuin Kasteel Hindersteyn

Bruidsboeket op Auto

 

Stag Triumph

Trouwen Op Kasteel Hindersteyn

Zitje bij Oranjerie Kasteel Hindersteyn

Diner bij Kasteel Hindersteyn

Diner In Kas Bij Kasteel Hindersteyn

Tafel in Kas Op Kasteel Hindersteyn

Detail Tafel Kasteel Hindersteyn

Sfeervolle Kas Kasteel Hindersteyn

Diner In Kas Bij Kasteel Hindersteyn

Kas Bij Kasteel Hindersteyn

Kas Bij Kasteel Hindersteijn

Sfeervol Trouwen Op Kasteel Hindersteyn

Gin-Tonic-Bar Op Kasteel Hindersteyn

Gin-Tonic-Bar Op Kasteel Hindersteyn

Gin-Tonic-Bar Kasteel Hindersteyn

Oesterkoning Op Kasteel Hindersteyn

Feest in Oranjerie Kasteel Hindersteyn

Op het verzoek van het bruidspaar hebben we geen namen genoemd en ook geen foto’s geplaatst waar ze herkenbaar in beeld staan. Uiteraard respecteren we hun wens.

Gaan jullie binnenkort trouwen en wil je ook niks missen? Misschien gaan jullie wel trouwen bij Kasteel Hindersteyn? Wij komen met twee fotografen om achteraf eindeloos na te genieten!!! Stuur ons een bericht en we maken snel kennis.